Женският тим на "Дунав" с бронз на държавния шампионат

10:33, 18 май 17 / Спорт 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Варна се проведе финалния турнир на Държавния отборен шампионат за жени. Домакин бе отбора на “Комфорт” Варна – новият стар шампион. Жените на “Дунав” Русе се пребориха за третото място в крайното класиране, съобщават от клуба. Анелия Карова, Бобо Трифу и Меджи Бакалова записаха една загуба – от шампионките “Комфорт” и три победи – срещу “Асарел Медет” Панагюрище , “Панагюрище” Панагюрище и “Металик” Перник.

Първата отборна среща бе срещу докамините от Варна. Мачът е продължил цели 4 часа – изиграха се пълните 7 срещи за да се определи крайния победител. В отбора на “Комфорт” блестят румънските състезателки Анамария Себе, Алина Захария и опитната Таня Асенова. Бобо Трифу започна обещаващо с победа над Захария. Себе изравни след победа над Меджи Бакалова. Анелия Карова даде аванс с победа над Таня Асенова. 

Себе/Асенова победиха русенки за да изравнят до 2:2. Бобо Трифу загуби от лидерката Себе, след това Карова победи Захария за да доведе нещата до 3:3. В оспорван двубой Меджи Бакалова отстъпи на Таня Асенова с 3:1. Въпреки тази загуба момичетата останаха с високо вдигнати глави – следващият им съперник бе вицешампионския отбор на “Асарел Медет”, съобщават още от русенския клуб.

Мачът завърши 4:2 за русенки, като Бакалова загуби от Каролина Лилова, и Бобо Трифу от шампионката на лично Елица Замфирова. Победи направиха Бобо срещу Лилова, Карова срещу Тушлекова и Замфирова и срещата на двойки. Тя бе много драматична – след като изоставаха с 0:2 гейма и 1:6 точки Бобо Трифу и Анелия Карова са подобрили синхрона между тях и обърнаха мача в своя полза.

На другия ден момичетата записаха две лесни победи. След изиграването на всички отборни срещи беше награждаването на призьорите, на което присъстваха предстедателя на БФТМ Стефан Китов и редица деятели на тениса на маса. Това е първия сезон на момичетата във Висшата лига, след разформироването на женския тим преди години. Очакванията са за надграждане на отбора занапред и по- предни класирания в отборни и лични шампионати, съобщават още от клуба. Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев благодарят за себераздаването на състезателките през сезона и за безрезервната подкрепа на Севдалин Вълнаров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама