Атрактивно велоизложение откриват във Флората

10:56, 18 май 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургас ще е домакин на атрактивно велоизложение, в което ще бъдат представени най-новите тенденции при производството на колела и аксесоари за този спорт, съобщиха от Общината. То ще се проведе от 19 до 21 май във Флората. Бургас е избран за домакин на проявата заради разгърнатата мрежа от велоалеи, която позволява на жителите на града да използват този екологичен и в същото време здравословен начин на придвижване.

Посетителите ще имат възможността първи да видят и изпробват най-новите модели велосипеди и аксесоари, произведени от български фирми. Любопитен факт е, че в страната ни годишно се произвежда близо 1 милион велосипеда и по този показател България се нарежда на четвърто място в Европа.

Забавната част от програмата на събитието започва в събота. Организаторите са предвидили интересни занимания за хора от всички възрасти. И любители, и състезатели по колоездене ще могат да изпробват уменията си по алеите на Морската градина, управлявайки някои от най-новите модели велосипеди.

Друга атракция в програмата е велошествието за деца. Малчуганите ще тръгнат от 5 различни точки на града и ще се съберат при Пантеона в Морската градина. Оттам в 11:00 часа те ще потеглят към "Флората", придвижването по маршрута ще мине под надслов "Мама, татко и аз на велосипед".

В 11:30 започва официалното откриване на изложението.    

Привържениците на велосипедния спорт ще се насладят и на други изненади. Те ще могат да опитат бира с вкус на лимон и малина.

Програмата в събота ще завърши с масов велопоход под мотото "Да покараме заедно в Морската градина".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама