Лятото започва с нашествие на пайети, дантели, голи рамене и изобилие от цветове

11:03, 18 май 17 / Любопитно 25 746 Шрифт:
Автор:

След няколко участия в конкурси за красота Яненка Люцканова (на заглавния колаж вдясно) през 2003 г. става „Мисис България”. Заминава за Лас Вегас и участва в „Мисис Свят”. За първи път българка намира място сред първите пет. Възрастта на участничките е между 20 и 40 години. В момента красавицата е стилист в телевизионно предаване. Специално за читателите на Topnovini.bg тя коментира актуалните тенденции през лятото на 2017 г.

Снимка: личен архив

"Модата ще бъде за всички, но ще преобладава личният избор – кой каквото харесва. Този сезон започва с нашествието на ефирните и цветни материи. Жълтото във всичките му нюанси ще бъде доминиращо. Модата е много благоприятна – смесица от стилове от 80-те, 90-те и първите години на 21 век.

От 90-те години са взети пайетите – по дрехите, по бижутата, по чантите, по обувките, защото какво е лятото без блясък. Силуетът е много свободен, ефирен, с висока талия. Отсъстват ластичните впити дрехи. Топовете пак са къси и свободни, както през 90-те години. Модерно е хоризонталното райе във всички нюанси. Прегледайте гардероба си. 

От стара любима блуза като сложите три пеперуди, няколко пайети и ставате чисто нови. Също старите кецове може да ги оцветите, да ги украсите и тях с пайети.

Снимка: личен архив

Дантелата е на почит. Но не да бъдете изцяло облечени с нея, а тя се явява като акцент. Може да бъде на блузата, на полата, на ръкава, дори на дънковото яке.

Снимка: личен архив

На мода са дългите ризи, с модерни закопчавания през рамо. През деня спортно-елегантен стил, като обувката е тип маратонки. Олекотени и дишащи – без връзки, със или имитация, лесни за обуване и събуване. По възможност да бъдат от естествени материали. Чорапът не трябва да се вижда.

Снимка: личен архив

Буфан ръкавите от 80-те години се завръщат с пълна сила, но вече са паднали надолу и дават ефект на оголеното рамо. Така фигурата се издължава, дамата става по-сексапилна. Деколтето е V-образно, дълбоко, само отпред, много е стилно, в никакъв случай не е разголено. Но може да бъде препоръчано главно на дамите с по-малък бюст. Копчетата са цветни, но са по-малки, по-фини, в никакъв случай големи. Ръкавите трябва да бъдат много дълги, да покриват китката. Без ръкавели. Бродериите са много модерни, въпросът е имате ли в семейството някой, който да е овладял това изкуство. Изисква се идеи и въображение, за може всеки да направи свой стил на обличане. Ако обичате да сте изцяло в един цвят – задължително трябва да имате цветен акцент. Например, предпочитате черното и смятате, че то ви прави елегантни - задължително чантата и колана трябва да са цветни. Или цветният акцент да бъде при бижутата. Човек може да е актуален, без да прилича на ходещ папагал. Трябва да се чувствате комфортно и да излъчвате положителни емоции.

Снимка: личен архив

Дължината на полите и роклите започва от супер минижуп и свършва до глезените. Може да са асиметрични. При официалните рокли се запазва черното. Случаят определя и дължината. Роклите са едноцветни, с леко сатениран ефект. При официалните тоалети много модерни са гащеризоните. Те също са едноцветни, с V-образното деколте. В ежедневието могат да бъдат и шарени. С дълъг, къс или без ръкав. Долната част е леко тип шалвар или прав, все едно е пола.Дънковите гащеризони се носят по-скоро от тийнейджърите. Материята е чист памук. Големите дизайнери в никакъв случай не си позволяват компромиси в качеството на плата. По тази причина известните марки са скъпи.

Снимка: личен архив

Дънките продължават да са модерни, с висока талия, тесни, прави, чарлстон, силно нарязани от горе до долу. Няма никакво загатване на цепките – направо дупки. Дължината е над глезена при тесните, дори и при чарлстона. Но това могат да си го позволят само високите и дългокраки жени. Единствено правите панталони трябва леко да покриват обувката.

Късите панталонки са много, много къси, с висока талия и също се радват на внимание, но разбира се от тези, които могат да си ги позволят. При бермудите много е модерен телесният цвят.

Но писъкът е дънковата риза-рокля, която седи много свободно, без да е впита. Полата може да е ултракъса. И при нея, и при панталоните и по-дългите поли няма подгъв, а завършват разиграно.

Саката са къси, до ханша, леко вталени. И са много цветни – флорални мотиви, животински принтове, пеперуди. Сакото може да се носи с риза или без, но задължително с шал, подбран добре цветово. Той може да се използва и като наметало. По начало шаловете имат много предназначения. Жилетките главно са асиметрични.

Очаквайте утре в Topnovini.bg съветите на Яненка Люцканова за актуалните обувки и чанти на лято 2017!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама