Улица ще носи името „Борис Немцов плаза“

11:37, 18 май 17 / Свят 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията по национална сигурност и правителствени въпроси към Сената на САЩ одобри направеното предложение улицата във Вашингтон, където се намира руското посолство, да бъде преименувана на „Борис Немцов плаза“, коментират украинските медии. Инициатор е сенаторът републиканец Марко Рубио, който преди две години имаше мераци да става президент на САЩ, но след като спечели първичните избори в Пуерто Рико и щатите Минесота и Вашингтон се отказа. Рубио е женен за колумбийка и има четири деца.

Сенаторът смята, че името на един от най-спорните политици в Русия непрекъснато ще напомня за управлението на Путин и, че гласовете на дисидентите ще продължават да се чуват и защитниците на свободата няма да мълчат. Немцов беше застрелян в района на Кремъл на 27 февруари 2017 г.

Всички заподозрени в това убийство са чеченци – Заур Дадаев, Беслан Шаванов, който се смята за изпълнител и Руслан Мухудинов, обявен за мозъка и поръчителса били членове на чеченския батальон „Север“. Дадаев дори е награждаван през 2010 г. лично от първия човек в Чечня Рамзан Кадиров с орден за мъжество. Смята се, че до края на юни разследването ще приключи.

В Русия освен за дисиденството политикът милионер Немцов е доста коментиран и за личния му живот. Той е бил изпълнен с екзотични екскурзии, а мнозина го определят и като непоправим плейбой, набъркан в доста любовни афери Смята се, че последните си минути на този свят е прекарал с манекенката Ана Дурицкая. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама