Sofia Riders: Да спрем убийствата, причинени от забранени обратни завои

11:50, 18 май 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 8,30 ч. утре мотористите от най-голямата мото-организация в България Sofia Riders (SR) ще се съберат пред Съдебната палата в столицата, за да почетат паметта и подкрепят близките на Боян Митев (на заглавния колаж), който през септември 2016 загина заради извършена непозволена маневра - обратен завой от таксиметров шофьор. Инцидентът стана на 22.09.2016 г. на столичния бул. „Симеоновско шосе”.

Малко по-късно ще започне и първото дело срещу убиеца. Мотоциклетистите са твърдо решени, това деяние да не остане безнаказано. Случаят с 29-годишния Боян е само един от многото през черния Мото сезон 2016.

След трагичния инцидент десетки мотористи се събраха на лобното място на загиналия си брат в знак на протест срещу липсата на адекватна толерантност на пътя и спазване на правилата от някои участници в движението. Според статистиката на Sofia Riders, през 2016 в групата са подадени над 30 сигнала за блъснати мотористи при извършване на неправилен обратен завой, като най-често това са таксиметрови автомобили и служебни лекотоварни автомобили.

За съжаление, до момента отзвук и адекватни действия от българските институции – няма, смятат от мотосемейството.

 

Sofia Riders започват борба за ограничаване на инцидентите с мотористи.

Към настоящия момент тече подписка за обезопасяване на бул. „Симеоновско шосе” с подходящи прегради, ограничаващи възможността за извършване на непозволени обратни завои. Събрани са вече над 2000 подписа, като броят на съпричастните продължава да расте всеки ден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама