"Алкомет с първо място в категория „Растеж” на пролетния бал на КРИБ

11:50, 18 май 17 25 717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) раздаде най-авторитетните за бизнеса годишни награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България“. 

Снимка: КРИБ

Престижната церемония се състоя по време на Третия пролетен бал на Конфедерацията в зала „Джон Атанасов“ на Техпарк – София.

Над 400 гости уважиха събитието на най-голямата работодателска организация у нас. Сред тях бяха премиерът Бойко Борисов, придружен от 16 свои министри, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, целият стопански и бизнес елит на страната, депутати.

В една от най-престижните  категории „Растеж“, която отчита ръста на печалбата, инвестициите и работните места, с голямата награда беше отличена „Алкомет“ АД. Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи наградата – грамота и плакет, на Фикрет Индже, собственик и председател на Надзорния съвет на „Алкомет“. „Получаваме тази награда заради добрия инвестиционен климат в България и заради това, ние ще продължаваме да инвестираме тук“, каза в краткото си слово Фикрет Индже. През 2016 г. „Алкомет“ беше класиран на второ място в същата категория.

Голямата награда в категория „Качество“ получи „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Премиерът Бойко Борисов връчи приза на Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор на компанията за България.

В категория „Иновации“ призът връчи Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“ и зам. – председател на КРИБ, а голямата наградата получи Яник Мекушин, изпълнителен директор на „Балкам Груп“ ЕООД“.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи „Шнайдер Електрик България“ ЕООД. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на Йонуц Фаркаш, управител на компанията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама