Центърът за градска мобилност вече изпълнява препоръките на Сметната палата

11:51, 18 май 17 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) вече изпълнява голяма част от препоръките на Сметната палата за одитирания период, съобщиха от дружеството, свързано с препоръките на Сметната палата към ЦГМ.

През август миналата година имаше смяна на ръководството на дружеството, напомнят от ЦГМ. 

Общо 12 на брой бяха конкретните препоръки на Сметната палата, като 3 от тях засягат Столичния общински съвет, 2 - кмета на Столична община, 6 - Съвета на директорите на ЦГМ ЕАД, една е отправена към Одитния комитет на ЦГМ ЕАД. 

Съвета на директорите на ЦГМ е реагирал на препоръките, засягащи неговата работа - взети са решения за назначаване на съответните комисии по въпроси, засягащи препоръките. Комисиите ще изготвят инструкции, правила и анализи. На заседание са приети вътрешни правила за управление на обществените поръчки в ЦГМ, съобразно дадените препоръки.

Вече са променени или са в процес на изменения дейности, посочени в одиторския доклад. Изготвена е Стратегия за развитие на ЦГМ, актуализиран е Устава за работа на дружеството, кметът на СО е назначил комисия, която да провери и актуализира договорите с транспортните оператори, изработени са вътрешни правила за координация между различните звена, както и тези за счетоводната политика. 

С решение на ЦГМ вече е отпаднало правилото да се продължава след третата година наема на имот, собственост на дружеството, без конкурс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама