Цветанов: Категорични сме, че подобни снимки и изказвания няма да търпим

12:27, 18 май 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доколкото съм информиран Валери Симеонов е коментирал в Бургас и твърди, че подобни думи не е казвал. Когато излязоха публичните снимки за зам.-министъра на регионалното развитие премиерът Бойко Борисов беше категоричен и прие оставката му. Премиерът днес е разпоредил да бъде уволнен втори служител от Министерство на отбраната, който с подобни снимки го има някъде в социалните мрежи. Категорични сме, че подобни снимки и изказвания няма да търпим. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

„Трябва да имаме предвид това, което Валери Симеонов е заявил днес в Бургас, а той отрича е казвал тези думи. Разговарях с Валери Симеонов и той също ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали в съответните медии. Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек при положение, че не съм присъствал. Ситуацията е неприятна. Искам да се извиня на всички за това неудобство, в което в момента изпадаме, защото правителството прави много по-добри неща, а ние трябва да коментираме подобни скандали, които под една или друга форма ще се генерират или провокират“, категоричен бе Цветанов.

Ние трябва да бъдем коректни и искрени към обществото. Мога да кажа, че се извиняваме за тези ситуации, които се разиграха през последните 24 часа, но нека да кажем, че правителството вчера взе много важни решения, част от предизборните ни ангажименти, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според него всяка една от партиите е в правото си да изгражда своята защитна теза, но правителството трябва да бъде стабилно и премиерът няма да търпи подобни случаи или подобни хора да бъдат част от екипа на сегашното управление. „Зам.-министърът има добри професионални качества, но някой път постъпки, които си направил в миналото могат да бъдат използвани много умело, когато влизаш на по-отговорни позиции в управлението на страната. Убеден съм, че няма да направим отклонение от евроатлантическите ни ценности, от това да сме част от Европа и НАТО“, посочи Цветан Цветанов.

Той смята, че всеки подобен случай ще има достатъчно доброжелатели, които ще информират и сезират европейските партньори. „Убеден съм, че начинът и поведението, което ГЕРБ е показвало през всички тези години, откакто сме членове на ЕНП, колегите ни от ЕНП знаят, че няма да направим компромиси с европейските ценности. Ще бъдем точно стожер, за да не се получават подобни неприятни моменти“, зарече се Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама