Шуменският екипаж Красимир Кръстев/Свилен Савов с участие на рали „България”

13:14, 18 май 17 / Спорт 25 567 Шрифт:
Автор:

Шуменският екипаж Красимир Кръстев/Свилен Савов ще стартира на предстоящото рали „България”, което ще се проведе от 19 до 21 май край Варна. Състезанието е част от Европейския рали шампионат. Пилотите ще излязат по трасето с вече познатият на публиката автомобил „Пежо 106 рали”, който по думите на Кръстев е с нова скоростна кутия и за пръв път е подготвен толкова сериозно.

„За втори път сме рамо до рамо със Свилен Савов и все още се сработваме като екип. Старта ни нямаше да бъде възможен без подкрепата на нашите спонсори. Идеята ни е да караме в целия рали шампионат тази година. От началото на сезона сме решили да сменим и автомобила, но до момента неуспешно. Стартираме със стария и смятам, че сме се подготвили подобаващо за това състезание”, заяви за Topnovini.bg Красимир Кръстев.

Пилотът не пропусна да подчертае тежестта на самото рали, както и да благодари на спонсорите си за подкрепата. Въпреки силната конкуренция, с която предстои да се сблъскат той заяви, че отиват за победа. За покупката на следващият автомобил, шуменецът каза, че зависи изцяло от средствата, които ще успеят да съберат.

„Българският автомобилен спорт и специално нашата дисциплина, страдат от липса на нови автомобили. Ние сме за внедряването на такива в нашите шампионати и се целим в кола, който да е нова като концепция. Идеята ни е за „Ситроен ДС 3”, но разбира се всичко зависи от финансовата част”, каза пилотът.

За утрешното начало на състезанието Красимир Кръстев, сподели че първите километри ще бъдат, като тест с умерено темпо.

„Етапът „Дюлино” е много дълъг и може да се окаже решителен, защото е много неравен и доста труден от гледна точка на това, че се кара и в двете посоки. По-сериозна атака може да направим след този етап”, заяви шуменецът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама