Йорданка Фандъкова: Временно изгодно е 15 автобусни линии в София да се изпълняват от "Карат-С"

13:22, 18 май 17 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният автотранспорт трябва да пусне много стари автобуси по 15-те линии, които в момента се обслужват от фирмата "Карат-С", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Самата тя не е била привърженик договорът да бъде продължен, но това е единственият вариант столичани да се возят в прилични автобуси. 

"Аз бях за приключването на стари договори, които бяха и недобри като цена за Столичната община. В момента тези автобуси са 8-годишни (на "Карат-С" - бел.ред.) и ако ги спрем, трябва да пуснем много, много стари автобуси", обясни градоначалникът.

В най-скоро време ще се обяви нова поръчка за газови автобуси, но за да се избере доставчик на тези 12 рейса, трябва време, аргументира се Фандъкова и допълни:

"В момента вариантът за оставане линиите да се изпълняват от "Карат-С" е временно изгоден, защото те са се съгласили да се намали и цената." 

На общината ще струва 3 лева на километър, ако возят колите на Карат-С, а ако линиите се поемат от Столичния автотранспорт, цените ще бъдат 3,06 лв на километър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама