Изненадващо освободиха Манол Пейков от УС на "Пловдив 2019"

13:28, 18 май 17 25 638 Шрифт:
Автор:

С 33 гласа ЗА, 1 Против и без въздържали се Пловдивският общински съвет освободи издателят Манол Пейков от Управителния съвет на фондация Пловдив „2019“. Предложението на Гошо Къчков беше изключително изненадващо, а поводът за гласуваното решение е съмнение за конфликт на интереси.

Темата беше повдигната от Ангел Иванов от БСП, който обясни, че се предвижда издаване на книга, която струва 30 хиляди лева. Иванов изчисли дори, че страницата ще коства на пловдивчани 300 лева. Освен това Манол Пейков, който е член на УС на фондацията "Пловдив 2019" се е самопредложил да издаде книгата. Което предизвика гнева на Гошо Къчков. "Това е все едно Гошо да си гласува да даде пари на Гошо", обясни Пейков. Председателят на фондацията Кирил Вълчев, който присъства на сесията, също остана изненадан от решението. "Книгата всъщност е обобщение на антропологичното изследване „Махала“, посветено на общността в ромския квартал „Столипиново“, което фондацията финансира с 30 000 лева", .

Кметът Иван Тотев не пожела да коментира действията на съветниците. Той обаче е категоричен, че заседанията на Управителния съвет на фондацията трябва да са публични и да се излъчват наживо. Тотев приема общинския съветник от БСП Димитрина Вакрилова за свикване на извънредна сесия относно цялостната дейност на „Пловдив 2019“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама