Дебатират в Пловдив позицията на България спрямо общата селскостопанска политика на ЕС

13:57, 18 май 17 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият от серията дебати "Общата селскостопанска политика след 2020 година- изборът на България" се провежда днес в Пловдив. Той е организиран от Института за агростратегии и иновации и в него участват представители на браншовите организации в селското ни стопанство, както и експерти и представители на земеделските министерства на Австрия, Холандия, Италия, Естония, Румъния и Хърватия, предаде БГНЕС.

Тук са и представители на най- голямата земеделска браншова организация в ЕС- Копа Коджека. Дебатът бе открит от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, в него участва и министърът за българското председателство на ЕС през 2018 година Лиляна Павлова.

Пред медиите министър Порожанов каза, че следват още дебати и консултации, в които ще бъде важно мнението на всички производители. "Сега започва като цяло позицията на България", каза той . В началото на месец юли еврокомисарят Коган ще представи анализ на въпросника, който е изпратен в страните от ЕС и по който са получени 350 000 отговора от производители. Около 1000 отговора са изпратени от България. Той оцени форума като изключително ценен, за да може да се консолидира една добра позиция, която във второто полугодие вече да бъде представена и като позиция на България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама