Плевенската прокуратура изпраща на съд 20-годишен телефонен измамник

14:04, 18 май 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плевенската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу 20-годишния Марио П. от село Беленци, община Луковит, за извършени телефонни измами на стойност 12 390 лв. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на прокуратурата.

Измамите са извършени през периода от 12.08.2016 г. до  08.11.2016 г.  на територията на  Димитровград и Плевен. Измамникът се представял на жертвите си за служител на  полицията и ги убеждавал, че участват в  полицейска  акция по задържането на телефонни измамници.

На 12.08.2016 г.  в  Димитровград по същата схема той излъгал Севда К. и с това й причинил  имотна вреда  в размер на 12 390 лв.

На 08.11.2016 г. в град Плевен по същия начин се опитал да заблуди Кунка  Т.  и да я ощети с  530 лв., но деянието му останало недовършено по  независещи от дееца причини.  П

Обвиняемият имал финансово затруднение и решил по този начин да придобие парични  средства.

И в двата случая той набрал произволни номера  и се представял за служител  на  полицията под името  Стефан Николов. При разговорите с потърпевшите измамникът заявявал, че се нуждае от оказване на съдействие по залавяне на „ телефонни измамници„.

 В Плевен обаче, жената, която му вдигнала телефона, се обадила на познат полицай и  споделила  за разговора. След това по оказания на истинския полицай изпълнила инструкциите на обвиняемия, който бил заловен при вземана на изхвърлените през терасата пари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама