Почина кметът на Вълчи дол Тошко Янев

14:27, 18 май 17 25 1648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След кратко боледуване вчера е починал кметът на община Вълчи дол Тошко Янев и бивш директор на Териториалната дирекция на НАП – Варна.

„Спря да тупти едно голямо сърце, изцяло отдадено на хората! Господин Тошко Янев беше извор на неизчерпаем ентусиазъм, идеи и вдъхновение, човек на действията, за когото нямаше невъзможни неща, човек с голямо и топло сърце! За него Вълчи дол беше кауза!

Скърбим за загубата на човека Тошко Янев, който беше и наш скъп приятел. В историята на нашия град той остави своя неизлечим отпечатък, който никога няма да бъде забравен! С кончината на господин Янев загубихме един достоен, истински човек! С нас завинаги ще остане неговият дух и завладяващият му пример”, се казва в некролога на общинската администрация.

Тошко Петров Янев е роден през 1962 г. в село Брестак, община Вълчи дол. Завършва основното си образование в ОУ „Васил Левски“ в родното си село, след което постъпва в Техникума по корабостроене и корабоплаване във Варна. Завършва Школа за запасни офицери „Н. Й. Вапцаров“ във Варна и две гсдини служи на учебния кораб на ВВМУ като командир на бойна част.

Работи година в „Монтажи и заготовки“ – гр. Вълчи дол. Има завършени бакалавърска и магистърска степен по счетоводство и контрол в Икономическия университет във Варна, както и следдипломна квалификация в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов.

През януари 1992 г. постъпва в системата на данъчната администрация. Последователно заема длъжностите: „Инспектор“, „Старши инспектор“, „Главен инспектор“, „Данъчен инспектор“, „Началник данъчна служба“, „Регионален данъчен директор“, „Заместник-териториален директор“ и „Териториален директор“. Семеен. С две деца – дъщеря и син.

За кмет на Вълчи дол е избран през 2015 г. от листата на ГЕРБ.

Поклонението ще се състои утре от 13 ч. в храма „Св. вмчк Димитър Солунски“ в родното му село Брестак. За желаещите да присъстват от Вълчи дол общинската администрация организира транспорт в 12 ч. от паркинга на административната сграда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама