Армията на САЩ е почти готова за съкрушителен удар срещу военни обекти на КНДР, според медии

14:41, 18 май 17 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въоръжените сили на САЩ почти напълно са завършили разполагането, което позволява във всеки момента да нанесат съкрушителен удар по военни обекти на КНДР, по-специално чрез изстрелване срещу определени цели на няколко стотин крилати ракети „Томахоук”, съобщи японският в. „Никей” като се позова на осведомени източници, информира БГНЕС.

Изданието посочва, че намиращата се в района на Корейския полуостров ударна групировка на военно-морските сили на САЩ начело с атомния самолетоносач „Карл Винсън” е имитирала удар по КНДР, принуждавайки военното ръководство в Пхенян да активира комуникационни системи за спешни случаи, които обикновено мълчат. Чрез прихващане на тези сигнали е било изчислено местоположението на много важни цели, включително подземни бункери и е установено оборудването им.

Придвижването на втора ударна група на ВМС на САЩ начело със самолетоносача „Роналд Рейгън” от Япония към Корейския полуостров дава възможност за едновременен залп с такъв брой „Томахоук”, който ще нанесе на КНДР съкрушителен удар.

Той ще бъде допълнен от действия на авиацията, включително и от стратегичедки бомбардировачи, коит използват специални бомби за унищожение на обекти, които са дълбоко по земята.

Провед3ена е и подготовка за ликвидиране на голямо количество севернокорейска конвенционална и реактивна артилерия, която Пхенян е съсредоточил по посока на Сеул. Необходимите за това сили вече са в Южно Кория, твърдят източниците на вестника.

„Възможността за внезапен удар по Северна Корея е напълно реална”, посочва източниците. Същевременно, според тях, САЩ засега имат намерение да използват мощен военен натиск за постигане на дипломатически резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама