Изнудвач заплашил да убие децата на Шумахер

14:43, 18 май 17 / Свят 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

25-годишен мъж е изнудвал семейството на автомобилната легенда Михаел Шумахер, като е заплашил, че ще убие двете деца на 7-кратния шампион във Формула 1, ако не получи откуп от 1 милиона долара, информира БГНЕС.

Мъжът, който остава неназован, е бил заловен, като Съдът му е наложил да потърси психиатрична помощ, а освен това изнудвачът получава условна присъда, глоба 4 500 евро и 50 часа общественополезен труд. През февруари 2016 година, съпругата на Шумахер - Корина получила имейл, в който пишело: "Ако не получа парите до 31 март, вашите деца ще бъдат убити по някакъв начин. Във Формула 4 се случват доста инциденти".

По това време 18-годишният син на Шумахер - Мик, се състезава именно във Формула 4, а дъщеря му Джина-Мария, също има успешна кариера в автомобилните състезания. Полицията лесно е намерила изнудвача, след като той оставил данните на банковата си сметка в имейла. Този факт е повлиял и на решението на съдия Еберхард Хауш. "Да го кажем най-леко, да дадеш банковите си данни не е особено разумно", коментира той. Адвокатът на подсъдимия заяви, че неговият клиент и до днес "не може да обясни действията си".

48-годишният Михаел Шумахер продължава да бъде в състояние на кома, след като пострада в ски инцидент през декември 2013 година. Той се възстановява в дома си в Швейцария, но семейството му и неговият агент не дават подробности за състоянието му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама