Задържаха мъж изнасилил половинката си

14:49, 18 май 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура  Стара Загора привлече като обвиняем Христо Х., на 42 г., за това, че се съвкупил с 34-годишна жена, без нейното съгласие, като я принудил към това със сила и заплашване,съобщиха от Апелатвина прокуратура Пловдив.

До момента  е установено, че обвиняемият Христо Х. съжителствал на семейни начала с пострадалата жена. Поради оказван тормоз и физическо насилие тя го изгонила от дома си. Въпреки нежеланието на пострадалата да поддържа отношения с него, обвиняемият продължил да я притеснява, като често влизал в  дома й, вдигал скандали и упражнявал насилие върху нея.

Жената завела дело в Районен  съд Стара Загора по Закона за защита от домашното насилие, като била издадена заповед за защита, с която се ограничавал достъпа до дома й за Христо. Неколкократно  той  нарушавал тази заповед, като по случаите били образувани досъдебни производства.

На 15 май 2017 г. , в с. Ястребово, община  Опан, обвиняемият Христо Х. се бил скрил в двора на имота на пострадалата. Той изчакал децата й да тръгнат за училище, след което влязъл в къщата и като упражнил физически насилие и заплахи, извършил насилствен полов акт с 34-годишната жена.

 Христо Х. е неосъждан. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в Районен съд Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“  спрямо него. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама