"Съвършената" от Неда Антонова ще представят утре в РБ " Стилиян Чилингиров"

15:27, 18 май 17 / Култура 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Книгата на Неда Антонова „Съвършената“ е първата книга, посветена на последната българска светица, която все още не е канонизирана от Светия Синод на БПЦ. Авторката ще представи книгата си на 19 май, от 18 часа в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" Шумен.

"Съвършената" - роман в две части: за Стойна Преподобна - вечното безсмъртие на Духа; и за любовта - временното безсмъртие на телата.

Преподобна Стойна е пратеник на Бога - за спасение на вярата. Тя е висок дух с мисия за България. Пророчица и мъченица, Преподобна Стойна е изпратена за изпитание на пътниците, които си отиват и за надежда на пътниците, които идват. Който не е посетил скромната й собичка в черквата "Св. Георги Победоносец" и не е стъпил в двора, където е гроба й, ще умре без да се е разтворил в тази божествена частица от рая. Това място е свято, най-магичното в България, където душата ви най-неочаквано ще поиска да проговори."

Снимка:Delo.bg 

Неда Антонова е родена в с. Николаево, Плевенска област. Завършила е Института за култура в Санкт Петербург. Работила е като журналист; редактор в художествената редакция на Военно издателство "Св. Георги Победоносец"; писател в групата на военните писатели и композитори при МНО. Основател на сп. "Отечество". Член на СБП от 1983 г.

Автор на стихосбирката "Повторими неща"; на тетралогия исторически романи "Памет": "Войната свърши в четвъртък", "Не умирай вместо мен", "Ангела", "Приют за щастливи"; на трилогия за юноши: "Обичам те, вълк", "Вълк на покрива", "Разбивачи на касички", както и на други романи: "Три кита в аквариума", "Лобният път на сърцето", "Надали", "Полугол и полугола", на трилогията "Вино": "Вино и молитви", "Вино и оръжия", "Вино и чудеса"; на повестта "Ирма, жената на бог Марс"; на пиесите "И слезе Господ на земята", поставена в Театъра на армията, "Гълъб за сърдечни послания" и "Звезда от последна величина" - в телевизионния театър, "Асен, убиецът на Иванко" (2011). Някои нейни романи са преведени на френски, руски, чешки, полски език. Има награди от Националния фонд "Развитие" и Националния център на книгата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама