Съдът в Генерал Тошево осъди 14 иракчани за незаконно преминаване на границата

16:20, 18 май 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима от заловените 16 иракски граждани, които незаконно преминаха границата в района на село Вичево, Генералтошевско, получиха ефективни присъди, съобщиха от Районния съд в добруджанския град. Останалите девет възрастни са с условни присъди.

Бежанците, сред които четири жени и две деца, са преминали без разрешение българо-румънската граница в района на село Вичево. Те бяха задържани в пшенична нива в покрайнините на румънското село Дарабани при съвместна операция на българските и румънски власти.

Всички 14 обвиняеми са сключили споразумение с прокуратурата. За петимата престъплението е извършено в условията на повторност. Поради това те получават ефективни присъди. Ще лежат в затворническо заведение от закрит тип три месеца при първоначален строг режим. Преди това те трябва да изтърпят отложените за изтърпяване наказания, постановени от други съдилища. Наложена им е и глоба от 100 лв.

Останалите деветима подсъдими са с условни присъди от шест месеца с три години изпитателен срок. Те също трябва да платят по 100 лв. Всички подсъдими трябва да заплатят и разноските по делата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама