Избраха най-вкусните етно ястия в Пловдив

16:41, 18 май 17 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руските пелмени изненадаха всички, като спечелиха най-много от гласовете на пловдивчани по време на Първия панаир на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела”. Резултатите от вота бяха обявени официално на Гала вечерята в Дома на етносите.  Съгласно предварително обявения регламент, призът MasterEthnoChef получи майсторът готвач, който е приготвил традиционното ястие на руската общност по време на панаира – Любов Демирева. От останалите кухни най-вкусни, според публиката, която участва в дегустациите, са арменският ануш абур, еврейската баница с месо и патладжан “пастел кон карне“ , италианските аранчини и одринският джигер. През изминалата седмица пловдивчани и гостите на града имаха възможността да вкусят различни традиционни за етносите ястия, като заедно с това гласуваха със специални “кулинарни бюлетини” за най-харесваното от тях блюдо.

Резултатите от вота показаха още, че пловдивчани и гостите на Пловдив сa били най-активни на тематичната вечер, организирана от Арменския културно-информационен център и лично от  представителя на арменската общност във Фондация “Заедно” - Д-р Ани Кеворкян. Заслужено арменците събраха 105 точки и получиха грамота за “Най-сплотен отбор и перфектна организация”.

“Призът за най-изискана вечер и най-голям личен принос”  бе връчен на г-н Давиде Кристиано, представителят на италианската общност. Турската общност почерпи над 1000 почитатели на ориенталските ястия още в първия ден на панаира. За “Най-артистична” бе определена руската вечер, организирана от г-жа Олга Атанасова, а отличието за “Най-дълго съхранени традиции”  очаквано бе присъдено на еврейската общност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама