Общинските съветници не приеха удължаването на договора на „Карат-С“

17:10, 18 май 17 25 443 Шрифт:
Автор:

СОС не прие да се удължи с още две години договорът на „Карат-С“ за 15 автобусни линии в София. Групата на ГЕРБ гласува единодушно контрактът да бъде продължен, но три гласа не им стигнаха, за да се реализира това решение. 

Вчера на редовно заседание на постоянната комисия по транспорт и туризъм бе разгледана точка 2 от допълнителните – да се удължи договора с частната фирма. 

Както Topnovini.bg вече писа, и кметът на София Йорданка Фандъкова извади днес аргумента, че ако не се продължи договорът, столичният автотранспорт трябва да пусне много стари автобуси по линиите, които до момента обслужва„Карат-С“

Самата кметица също искала общината да приключат всички стари договори, но липсата на ресурс - нови автобуси, ги принуждавала да продължат договора. 

Рано сутринта пък депутатът от БСП Жельо Бойчев обяви, че ГЕРБ искат да подарят 36 милиона за следващите две години на близката до тях фирма „Карат-С“. За да получи удължаване на контракта, фирмата е свалила цената на километър на 3 лева. 

След като решението не бе прието, старите общински автобуси ще продължат да извозват софиянци, а общината ще плаща за тази услуга по 3,06 лева на километър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама