Стилистът на "Сексът и градът" пристига в София

17:46, 18 май 17 / Култура 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Модният фестивал ASVOFF на Даян Перне (вдясно на заглавния колаж), която ще бъде гост и в програмата на филмовия фестивал в Кан, включва 66 филма. Ще може да се види и първият фестивал за модни ленти, заснети с преносими смарт електронни устройства. Ще има изключително интересни семинари и уъркшопове на едни от големите имена в сферата на модата и изкуството от цял свят. 

Те ще участват в най-големия форум в Източна Европа Balkan Fashion Week- седмица на модата, която е първата в историята и ще се проведе във филмовото студио Ню Бояна от 5-и до 11-и юни т.г

Някои от гостите ще изнесат уъркшопове. Майсторският клас „Пътуване чрез дизайн“ ще се води от стилиста на „Сексът и градът“ Ерик Даман (в средата на заглавния колаж). Той е тазгодишният президент на ASVOFF. Неговите умения са на показ още в тв предаванията „Билиънс“, „Дневниците на Кари“, „Клюкарката“.

Още едно име привлича погледите - Куба Скот (вляво на заглавния колаж). Внучката на Ридли Скот освен световен топмодел и специален гост на Шанел по време на Парижката седмица на модата през март, ще води уъркшоп по грим – разходка между абстракция, светлина, естетика, игра на цветове и пропорция.

По лична покана на Даян Перне по време на кино фестивала ASVOFF в Ню Бояна ще се включи с майсторски клас и авангардния артист Тим Ип. Той е носител на „Оскар” за най-добра арт режисура за филма „Тигър и дракон“ и с наградата  на Британската филмова академия за най-добър дизайнер на костюми.

Мастърклас - моден дизайн, дизайнери и тяхното влияние върху балета и театралния костюм ще води и Марк Хапъл, директор костюми в „Ню Йорк Сити балет". Той ще разкаже много интересни неща за работата си актрисата Сара Джесика Паркър, член на борда на "Ню Йорк Сити Балет", която подкрепя сътрудничеството между хореографи и модни дизайнери.

Друг фокус ще бъде Орлан, която е една от френските съвременни художници с награда за електронна репутация. Тя използва собственото си тяло като тема и визуална подкрепа. Нейните произведения са пропити от хумор и пародия и често пъти шокират зрителите. От Брайън Лий Бойс може да научим как брандингът се превръща в огледало, което отразява образ и ценности най-много ценени от публиката.

В дебрите на проектирането, изработката и работата с модните звукови технологии във филмите ще ни запознае Александър Мъри-Лесли. Той е редовен участник на най-известните биеналета.

В програмата със свои лекции ще се включат Юлита Манолова, преподавател по стилистика и художествено режисиране в "Марангони" в Милано, Валерия Орландо - личен гримьор на Донатела Версаче, Дъглас Басетт - международен моден фотограф с повече от 15 години опит, работил с Vogue Испания, Vogue Beauty, GQ Германия и много други. Българската публика ще може да се докосне до изключителните качества на Гета Марини - козметичен директор и коафьор, както и на Мира Постулаче – международен PR експертТаня Мазолени (MAD ZONE CONCEPT STORE) ще разкаже за работата на модните купувачи, които отговарят за селектирането на дрехи в съответствие с идентичността на бранда и конкретната клиентела.

Предвидени са да се проведат и уъркшоповете: „Маркетингови и комуникационни стратегии за новоизграждащи се дизайнери“, „Продажби в модното производство“, „Лицензиране и бранд екстеншън“, ще бъдат застъпени и други интересни и актуални тематики от света на модата и изкуството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама