Цветан Цветанов разговаря с посланика на Азербайджан

17:52, 18 май 17 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работа среща с посланика на Република Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това предаде БГНЕС.

По време на разговора двамата обсъдиха стъпки за разширяване на сътрудничество, както между парламентите на двете страни, така и между ГЕРБ и управляващата партия в Азербайджан. По повод 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Азербайджан и България, Цветанов и посланик Гурбанова отбелязаха, че двустранните отношения винаги са били на отлично ниво по време на управлението на ГЕРБ и че премиерът Бойко Борисов и президентът Илхам Алиев работят в прекрасни отношения.

По време на срещата Цветан Цветанов още веднъж благодари на Н. Пр. Наргиз Гурбанова за направеното от фондация „Гайдар Алиев“ дарение от 1 милион и 200 хиляди евро за реставрация, консервация и социализация на културно-музейния резерват „Трапезица“ във Велико Търново. „Този жест към България е израз на отношението на Азербайджан към опазването на историята и развитието на културата и изкуството по цял свят. Още веднъж използвам възможността и като народен представител, избран от Велико Търново, да благодаря за този огромен жест“, подчерта Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама