Величка Ненчева е носителят на наградата „Аргира Жечкова" в Сливен

17:53, 18 май 17 25 932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Величка Илиева Ненчева е носителят на наградата „Аргира Жечкова". Тя бе избрана на заседание на Обществената комисия за избор на приза, което се проведе днес.

Величка Ненчева е старши учител  по история и цивилизация в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов". Номинацията й беше издигната от педагогическия колектив на езиковата гимназия. За наградата бяха номинирани още Лилия Аджемова - учител по руски език и по история и цивилизация в ППМГ "Добри Чинтулов", Янка Беломорова - един от основателите на Съюза на българските учители, Радостина  Иванова - старши учител по професионална подготовка в ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков", Мария Радева Гемеджиева - учител в подготвителна група в Основно училище „Юрий Гагарин" и Кети Павлова - учител по ЗДУД в СУ "Пейо К. Яворов".

Наградата на Община Сливен „Аргира Жечкова" се връчва ежегодно в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Церемонията по награждаването ще бъде на 23 май, от 18 часа, в зала "Сливен". Тогава ще се състои тържествена вечер-концерт на Симфоничния оркестър с участието на Татяна Шиварова – сопран,  Франческо Аникини – тенор, диригент  - Димитър Караминков.

С  наградата"Аргира Жечкова" се удостоява жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама