Премиерът спечели суперфинал на тенис турнира „Асикс Мастърс”

15:52, 28 май 17 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов в тандем с Катина Симеонова спечели супер финала от 8-ото издание на тенис турнира за известни личности „Асикс Мастърс”, побеждавайки с 6:2 гейма заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев и кмета на Банкя Рангел Марков, съобщиха от спортното министерство. 

Министър-председателят, който е четирикратен победител в турнира и неговата партньорка получиха купите си от президента на Европейския съвет по борба – Цено Ценов и от представителя на „Асикс“ за България Любо Ганев.

Министър Кралев връчи трофеите на Велчев и Марков, които заслужиха участие в супер финала срещу премиера Бойко Борисов, печелейки турнира „Асикс Мастърс“. Във финала те надделяха над Красимир Минев и Николай Драгиев с 6:1 гейма. 

 

„Поздравления за Любо Ганев. Тенисът е един спортовете, които може да се практикуват на всяка възраст и е радващо, че днес толкова много известни личности дадоха личен пример на младото поколение. Надявам се с прояви като тази да могивираме колкото се може повече деца да обикнат спорта“, каза спортният министър.

Министърът, Любо Ганев и Владимир Памуков обсъдиха възможността турнирът да прерасне във верига, поради големия интерес, който предизвиква сред участниците. Планира се през септември да се проведе надпревара на Националния тенис център, а преди Коледа да има състезание в зала “София“.

 

На трето място в „Асикс Мастърс“ завършиха двойките Петър Михнев/Проф. Генчо Начев и Мартин Захариев/Петър Андронов. 

Купата за най-полезен играч на турнира заслужи Красимир Велчев, а еленските рога, предоставени от Христо Стоичков за най-атрактивен участник в надпреварата отидоха при Красимир Минев. В турнира участваха общо 16 двойки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама