В Сливен наградиха победителите в конкурса „Моят Левски е...”

10:02, 24 юни 17 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключи заключителният етап на училищния конкурс „Моят Левски е...”, организиран от клуб „Млади възрожденци” при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” – Сливен и посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола. 
В конкурса участваха ученици от Езиковата гимназия в Сливен, ПХГ „Дамян Дамянов” – Сливен, СУ „Христо Ботев” - Нова Загора,  и ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Стоил войвода, общ. Нова Загора. В продължение на няколко месеца те писаха стихотворения, есета, разкази, рисуваха, правиха снимки по темата за Левски. Жури в състав: Катина Тенева и Соня Келеведжиева, отличи най-добрите участници.

В Етнографски комплекс „Хаджиданчови къщи” се състоя официалната церемония по награждаване на победителите в различните категории. Наградите връчи Кристияна Станкова, председател на Общински комитет „Васил Левски” и старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религии при РУО-Сливен.

Първенците  за  поезия са  Ванесса Терзиева /9 г клас/ и Васил Иванов /9 д клас/. ;

За есе - Мария Димова – 11 д клас при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”; за кратък разказ - Виктория Събчева – 11 а клас; за рисунки -  Георги Георгиев от 12 клас при СУ „Христо Ботев” – Нова Загора.
 

По проект на Младежка банка-Сливен в най-скоро време ще бъде финансирано издаването на книжка с творбите, участвали в конкурса. Домакин на Младежка банка е фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Средствата, с които Младежка банка ще финансира издаването на книжката са събрани по модела Дарителски кръг, въведен в България от фондация „Работилница за граждански инициативи”, и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама