Оставиха в ареста похитителя от „Славейков”

16:39, 24 юни 17 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският районен съд взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Мартин Жеков, който в периода от 18:15 часа на 21 юни до14:30 часа на следващия ден, в обитавания от него апартамент в бл. 51 на ж.к. „Славейков“, противозаконно лишил от свобода малолетния си син и собствената си майка.

Мартин Жеков е обвинен само за това, че е възпрепятствал работата на полицаите. Друго обвинение не му е повдигнато, като най-вероятно жена му и майка му са се отметнали от показанията си, а синът му е малолетен и не може да бъде разпитан.

На днешното заседание стана ясно, че по време на скандала, Жеков е искал тесла от полицаите, за да си отключи вратата, но те не му давали.

Обвиняемият заяви, че не е взимал дрога от пет години. Той разказа, че не работи, за да си гледа детето. Имал нужда да е с мярка „подписка”, защото жена му работила ежедневно и няма кой да се грижи за сина им.  По време на драмата, бил много афектиран и било възможно да е заплашвал полицаите, но той лично не си спомнял.

Жеков не каза какво е предизвикало скандала. От обвинението на прокуратурата стана ясно, че майката се е обадила за помощ. Дошлите на място полицаи чули виковете ѝ. Мартин заплашвал, че ще убие и нея, и детето. В едната си ръка той е държал сина си, а в другата кухненски нож с 10 см острие. Заплашил, че ще заколи детето и себе си. Полицаите успели да издърпат майката на детето, а Мартин изритал вратата и я затворил. Останал вътре със собствената си майка и със сина си.

Припомняме, че след около 20 часа преговори между полиция и похитител, Жеков е задържан от спецполицаи, които влезли през терасата в апартамента му.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама