Започват проверки относно движението на каруци на територията на Столична община

15:00, 11 ное 17 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийска градска прокуратура  се е самосезирала по повод установени данни за извършвани нарушения от водачи на Пътни превозни средства  с животинска тяга (каруци) на правилата за движение по пътищата, за защита на животните и законоустановените ветеринарно-медицински изисквания.

Във връзка с констатираните проблеми, свързани с нарушения на Закона за движение по пътищата , със замърсяване на околната среда, както и застрашаване живота и здравето на животните, ползвани за придвижване на ППС с животинска тяга е било възложено по реда на надзора законност извършването на внезапни проверки от служители на СДВР.

В хода на проверките е указано да се установява дали движещите се ППС с животинска тяга са оборудвани със съответните светлини и торбички за животински отпадъци, регистрирани ли са по съответния ред, дали ППС с животинска тяга навлизат за движение в широкия център на града; разполагат ли водачите на ППС с животинска тяга с изискуемия регистрационен талон; дали водачите на ППС с животинска тяга притежават изискуемите документи по Закона за ветеринарно-медицинската дейност за индивидуализация на животните. При нужда е указано да се търси съдействие от органите на ОДБХ – гр. София.

По случая е потърсено съдействие и от Столична община и ОДБХ – гр. София, като е указано подобряване на взаимодействието между компетентните контролни органи по повод противодействието на допусканите закононарушения, свързани с движението на каруци на територията на Столична община.

Засилените проверките ще се извършват регулярно до края на календарната 2017 като при необходимост срокът за това ще бъде продължен.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама