Нестандартен пърформанс ще дефилира по софийските улици

11:00, 11 ное 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Спектакълът е изграден на принципа на театъра променада, а премиерата е на 14, 16 и 28 ноември. В него публиката, водена от актьори предприема пътешествие между три знакови софийски улици, за да стане свидетел на ситуации от един паралелен живот на града.

Пред паметните плочи, контейнерите за боклук, графитите и невидимите скривалища проговарят неговите енигматични обитатели - хората, които се грижат за онова, “което остава”.


Проектът е фокусиран върху социално значими теми и маргинални общности, останали встрани от медийното внимание и гражданския диспут. “Което остава” е за онези хиляди хора, които ежедневно събират разделно отпадъците на града, предават ги в пунктовете за изкупуване и по този начин прехранват себе си и семействата си.


Премиерните дати са 14, 16 и 28 ноември. Началната точка на обиколката е Център за култура и дебат „Червената къща” от 19:30 часа. Входът за събитието е свободен, като зрителите могат да направят дарение по избор, като така подпомогнат дейността и каузите на сдружение "За Земята".


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама