Модели с витилиго готвят революция

15:20, 02 мар 18 / Любопитно 25 667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди дни козметичната компания CoverGirl промотира новата си серия гримове с няколко модели, сред които и Ейми Деанна от Тексас, страдаща от витилиго. Тя сподели, че е много щастлива от факта, че стереотипите малко по малко се разчупват

Деанна държи да подчертае, че витилигото е част от нейната идентичност, но не е това, което я описва изцяло. Тя смята, че за кожното заболяване трябва да се говори многo повече. А модната индустрия сякаш само чака подобна зараждаща се революция, за да я материализира.

Въпреки че рекламира фон дьо тен, Ейми е категорична, че не иска да прикрива това, което някои смятат за неин недостатък. Именно белите петна я правят отличителна и забележима.

А и снимки на подобни модели са по-приемливи от публиката, защото липсва моментът с измамата на ретуша.

Бразилката Барбара Суйесут е рижава, със светла кожа и много петна от витилиго. Тя има договор с модна компания и все повече ангажименти. Обикаля света и дава гласност на кожното заболяване, което е всичко друго, но не и присъда.

 

Витилиго имат едва около 1% от населението на земята. Предизвиква се от липса на меланин в организма и представлява увреждане на пигментните клетки. В повечето случаи върви ръка за ръка с други вътрешни заболявания, пише Independent.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама