20 нови електробуса ще има в София до края на годината

12:10, 02 мар 18 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на тази година София ще разполага с 20 нови електробуса, заяви кметът на града Йорданка Фандъкова. В близките месеци ще бъде обявена процедура за закупуване на още 30 електрически коли за градския транспорт. Това стана ясно в началото на форума “E-mobility” за бъдещето на градската мобилност.

Над 200 са електромобилите за лична употреба в София, заяви евродепутатът Петър Курумбашев.

"Имаме планове за развитие на трамвайния и тролейбусния транспорт. През пролетта започваме и удължаване на тролейбусна линия, която ще свърже „Младост“ -1 и -2", съобщи също столичният кмет.

Йорданка Фандъкова допълни, че дадените стикери за безплатно паркиране на електроколи в столицата са едва 150. Кметът обясни, че се водят преговори за изграждането на над 60 зарядни станции.

Кметът на София посочи, че "големите градове в световен мащаб се разрастват и наши основни предизвикателства са климатичните промени и опазването на околната среда и чистотата на атмосферния въздух, което е една от най-важните теми". В тази връзка Столична община от няколко години изпълнява много ясна стратегия за развитие на София като зелен и иновативен град, подчерта тя.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама