Нинова: Не сме съгласни кабинетът да е съдружник с Гинка и офшорни компании

13:19, 02 мар 18 / Политика 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавата трябва да изкупи ЧЕЗ. Не сме съгласни българската държава, българското правителство да е съдружник с неизвестни офшорни компании, зад които не знаем какво стои, какви капитали стоят. Не сме съгласни да е съдружник с Гинка от Пазарджик”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Бойко Борисов се уплаши. Видя, че далаверата, която беше замислил, е разкрита и няма да стане и, че народът му се съпротивлява срещу това“, посочи лидерът на БСП.

Тя коментира, че само преди две седмици в Сандански премиерът Борисов пред Младежи ГЕРБ е заявил, че това е сделка между два частни субекта и че държавата няма никаква роля там и че ГЕРБ са дясна партия и не изповядват идеята държавата да има роля в икономиката. “Само две седмици по-късно твърди точно обратното, т.е. дойде на нашата теза”, допълни Нинова.

Според нея Гинка Върбакова по време на изслушването си в парламента вчера е повторила изказвания от пресконференция на ГЕРБ за „Техноимпекс“.

Ако някой до вчера се е съмнявал кой стои зад Гинка от Пазарджик, след нейното изказване на съвместното заседание Комисията по енергетика и тази по контрол над службите вече няма съмнение. Тя повтори едно към едно изказване от пресконференции на ГЕРБ“, посочи партийният лидер.

Нинова беше категорична, че закупуването на „Техноимпекс“ не влиза в дома на 3 млн. българи, както влиза Гинка, не им бърка в джоба и да им изважда парите за сметките на ток, нито е националната електрическа мрежа и националната сигурност.

Според Нинова търсенето на виновни за ЧЕЗ е прехвърлило границите на България, което е удар върху европейския ни образ. „Постоянното търсене на вина някъде другаде прехвърли границите на България. Ясно е, че БСП няма общо с тази сделка. Докато сме на върха на Европа, председатели сме на съвета, Борисов забърка международен скандал с друг европейски премиер, прехвърляйки отговорност там. Забърка г-н Бабиш в невероятен скандал и както виждате получи си отговора“, заяви Корнелия Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама