Турската телевизия забранила над 200 песни

13:40, 02 мар 18 / Свят 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турската държавна радио и телевизия /ТРТ/ забрани 208 песни заради съдържанието им. Сред тях има и такива на кюрдски език.

"Според закона ТРТ има право да вземе мерки във връзка със съдържание, което включва нецензурирани изрази, алкохол, цигари и др.", заяви турският вицепремиер и правителствен говорител Бекир Боздаг, предаде БТА.

Според него забраната на песните не е цензура, а означава, че телевизията си върши работата. "И другите телевизии трябва да работят така", категоричен е Боздаг. 

ТРТ потвърди, че сред забранените са 66 песни на кюрдски език. Ето и някои от заглавията на забранените песни: "Аз съм пиян", "Чисто гол", "Земя на сълзи", "Тиранин".

Списъкът, който се отнася за 2016 г., е бил предоставен от ТРТ по искане на депутата от основната опозиционна Народнорепубликанска партия Атила Сертел. Сертел е критикувал решението и изтъкнал, че ТРТ се финансира от данъците на народа. 

Информацията за забраната се появи на фона на дебати по повод предложен закон, който ще постави всички дигитални платформи за радио и телевизия под наблюдението на Висшия съвет за радио и телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама