Камен Донев с юбилеен спектакъл "За народното творчество" утре в НДК

17:10, 19 мар 18 / Култура 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Юбилейният спектакъл "За народното творчество" на харизматичния Камен Донев ще препълни до краен предел зала 1 на НДК утре. 

Премиерата на легендарния моноспектакъл "Възгледите на един учител за народното творчество" отбелязва десетилетие. Със своето неповторимо чувство за хумор и себераздване на сцената Камен Донев успява да засегне както причини, за които можем да се гордеем с народността си, така и проблеми, пропили се до най-дълбоките слоеве на обществото ни. 

Специално внимание заслужават българските народни песни и танци. Вплитайки ги изключително умело в сюжета на спектакъла, като един истински учител, дава нагледен урок по български фолклор.

В продължение на повече от два часа и разчитайки най-вече на собствените си възможности, Камен Донев дава всичко от себе си на публиката, без да се щади дори за момент. 
 
От премиерата, състояла се на 16 октомври 2007 година, до днес спектакълът е изигран над 450 пъти. Камен Донев взриви от смях десетки български градове. Той е единственият изпълнител, препълнил Зала 1 на НДК цели 15 пъти, при това с едно и също заглавие. Най-голямото признание за спектакъла безспорно са неговите 280 289 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама