Украински пилот, бивш военнослужещ, сложи край на живота си в дома си

07:00, 19 мар 18 / Свят 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В град Николаев е открит мъртъв бившият военнослужещ от украинските ВВС Владислав Волошин. 29-годишният пилот е заподозрян за инцидента с малайзийския Boeing MH-17, който се разби в Източна Украйна на 17 юли 2014 година. При катастрофата загинаха всички 298 души на борда. Самолетът беше с полет от Холандия до Куала Лумпур.

Смъртта на Волошин е настъпила на 18 март, следствие на огнестрелна рана в гърдите. Членовете на семейството му са били в същата къща в момента на инцидента. Съпругата му първа е чула изстрела и незабавно е сигнализирала на местната полицейска служба, които пристигнали на място с екипи от следователи и Спешна помощ. Откарват го в болница, където по-късно е починал.
Според предварителна информация от световните медии, изстрелът е произведен от полуавтоматичен пистолет „Макаров“, който е бил с изтрити номера. Оръжието е иззето и изпратено за експертиза.

Близки на бившия военнослужещ са споделили пред изследователите, че напоследък Волошин се е държал много хладно и е изпадал в депресии. Неговата съпруга твърди, че той приемал много присърце „неприятностите в работата“.

Разследването е в ход. Според актуална информация, Волошин е работил като действащ директор на международно летище в Миколайв, Южна Украйна, няколко месеца преди смъртта му. В кариерата си на военен пилот той е извършил 33 бойни полета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама