Продължава издирването на избягалите затворници от Софийския затвор

07:40, 04 апр 18 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава издирването на двамата затворници, избягали от Софийския затвор. Това са Радослав Колев и Владимир Стефанов, имали са пистолет. По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на трима дежурни надзиратели с нож и огнестрелно оръжие, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на затвора.

Радослав Колев е рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години за убийство. Владимир Стефанов също е рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Образувано е досъдебно производство по чл. 297 на Наказателния кодекс за бягство на затворници, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в затвора в София.

Бягството е станало малко преди 16:00ч. вчера. Произведени са три изстрела. Двамата престъпници са избягали през главния вход, където ги е очаквала кола.

Издирването на затворниците е започнало веднага, но по тях не е стреляно, защото затворът се намира в центъра на столицата. Оръжието, ползвано от бегълците, не е взето от охранителите, придобито е по друг начин, уточни зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов снощи.
 
Незабавно след сигнала са предприети всички мерки, областните дирекции са ангажирани с издирване на лицата, веднага бяха показани снимките на избягалите затворници. Гражданите да са изключително внимателни, тъй като двамата затворници са изключително опасни. ще бъде проведено разследване за пропуските, които са позволили допускането на оръжието, с което двамата мъже са успели да избягат. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама