В парламента изслушват министри заради избягалите затворници

10:20, 04 апр 18 / Политика 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът реши да покани за изслушване министрите на правосъдието и на вътрешните работи Цецка Цачева и Валентин Радев заради избягалите затворници от Централния софийски затвор. Предложението беше направено от "БСП за България" и прието със 165 гласа "За" и 2 въздържали се, съобщи БТА.

"Българското общество е изключително разтревожено, защото на свобода се разхождат двама закоравели престъпници, двама убийци", каза Иван Иванов от левицата. По думите му начинът на тяхното напускане на затвора поставя под съмнение дейността на системата на правораздаване и в частност охраната на затворите.

"Вчера като в уестърн от 60-те години на миналия век, въоръжени, със стрелба двама убийци напускат Централния софийски затвор, един от най-охраняваните в страната и в момента се намират след българските граждани незнайно къде", коментира Иванов.

"Очевидно след като в България вече може да се влиза свободно, както на Летище София, се оказва, че вече спокойно могат да се напускат и затворите, въоръжени до зъби", добави той.

Иванов поиска за изслушване в пленарна зала да бъдат поканени министрите Цачева и Радев, за да се чуе как тези хора са напуснали Централния софийски затвор и какво върши МВР по отношение на тяхното залавяне.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама