Кой вид хляб вреди на здравето?

11:30, 08 апр 18 / Любопитно 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изследователи от САЩ решиха да намерят отговор на този въпроса и проведоха експеримент с използването на различни хлябове. Резултатите се оказаха доста неочаквани, пише zdrave.to.

Какво е вредно за тялото - използването на черен или бял хляб? Експериментите, включващи 20 доброволци, отговориха на този въпрос.

Едната група участници използвали черен хляб в продължение на 14 дни, а другата - бял хляб. Месец по-късно участниците се разменили започнали да ядат хляб от другата група. Хлябът представлявал около 25% от общите консумирани дневни калории.

Учените записват всички промени в съдържанието на глюкозата, микроелементите, протеините в кръвта на участниците както по време на периодите на ядене на хляб, така и без него. Теглото, налягането и редица други физиологични характеристики също били взети предвид.

В резултат на това, експертите установиха, че използването на черен тип хляб не причинява никакви специфични промени в микрофлората на тялото. "И двата вида хлебни продукти влияят еднакво върху функциите на организма. За някои участници белият хляб се оказа полезен, докато използването на черен е полезно за другите", заявиха авторите на проекта.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама