Най-малко 70 души са загинали при предполагаема химическа атака в сирийския град Дума

13:19, 08 апр 18 / Свят 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сирийска бунтовническа група обвини правителствените сили в събота, че са пуснали варел, съдържащ отровни химикали на цивилни в източната част на Гута, и медицинска помощна организация заяви, че 35 души са били убити при химически нападения в района, проопозиционният медиен център "Гута" съобщи, че 75 цивилни са загинали. Дамаск отрича, че е използвал отровен газ.

"Режимът на Асад и неговите поддръжници трябва да бъдат подведени под отговорност и всички други нападения да бъдат предотвратени незабавно", заяви говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, като припомни, че Западът и Обединените нации са обвинили американското правителство.

"Съединените щати призовават Русия незабавно да прекрати тази безусловна подкрепа и да работи с международната общност, за да предотврати по-нататъшни варварски атаки с химическо оръжие", заяви Науърт в изявление.

Държавният департамент на Съединените щати заяви, че ако информацията за химическа атака бъде потвърдена, международната общност трябва да отговори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама