Храни, които да ядете, за да имате гъста коса

16:10, 12 апр 18 / Любопитно 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако страдате от загуба на коса или цъфтеж, вашият начин на хранене вероятно е от ключово значение за предотвратяване на този проблем. Това е тревожно състояние не само за жените, но и за мъжете, което води до допълнителни притеснения.

Яжте храни с антиоксидантни флавоноиди за укрепване на космените фоликули, богатите на желязо храни за стимулиране на червените кръвни клетки и богатите на протеини и силициев диоксид храни, за да се стимулира растежът на косата и здравата коса.

Вижте най-полезните храни за гъста коса.

Манго

Този колоритен плод осигурява минералния силициев диоксид, компонент на съединителната тъкан, който помага за укрепване на косата и насърчава растежа и.

Соя

Храните, получени от соя, като соеви зърна и темпе, се смята, че възпрепятстват образуването на хормон, наречен дихидротестостерон, чийто дисбаланс допринася за загубата на коса.

Яйца

Яйцата помагат да се увеличи производството на колаген.

Кафяви морски водорасли

Желязото във водораслите осигурява здравословно производство на червени кръвни клетки. L-лизинът улеснява абсорбцията на желязо, а дефицитът и при двата може да повлияе на загубата на коса.

Ленено семе

Високото съдържание на омега-3, те помага да се подхранва косата и да я предпазва от изсушаване.

Тиквени семена

Тези богати на протеини семена осигуряват цинк, който поддържа клетъчното възпроизвеждане и подобрява имунитета, като от своя страна насърчава растежа на косата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама