Мадрид привлича туристи с иновативен подход

20:30, 12 апр 18 / Свят 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мадрид се оказва пионер в иновациите в туризма. Макар да e изключително актрактивна за туристите, столицата на Испания измисли нов подход да накара посетителите да се връщат там отново и отново. Програмата Vuelve a Madrid ("Върни се в Мадрид") насърчава не само туристите (повече от 9,9 милиона годишно), но и всички, които по работа често пътуват до Мадрид, да видят столицата под друг ъгъл.

Програмата цели да провокира повторните посещенията в Мадрид, да увеличи туристическите разходи в столицата, да популяризира нови продукти и услуги, да привлече туристи в райони извън централните части и т.н. Посредством системата всеки човек, който не живее там, може да се възполза от ексклузивни оферти за най-добрите ресторанти, клубове, магазини, музеи, изложби и за всякакви други развлечения.

Системата работи с включени бонуси, оферти и намаления. Всеки може да замени натрупаните точки срещу талони за отстъпки или безплатни билети за вход.

Vuelve a Madrid вече има повече от 1700 регистрирани и се ползва с доверието на 50 компании и институции от Мадрид, прикрепени към програмата. Сред офертите с намаления или свободен вход са Музеят на восъчните фигури, стадиона на Реал Мадрид "Сантяго Бернабеу", хиподрумът "Ла Сарсуела", галерията "Тисен-Борнемиса" и много други. 

Регистрацията е безплатна и отнема само няколко минути като с нея се получават автоматично 600 точки. Единствените изисквания са пълнолетие и местожителство извън Мадрид. Освен това потребителите получават повече точки чрез сезонни кампании или като стимул за тяхното участие в програмата.

След като потребителят обмени точките си с една от офертите на програмата, има възможност да изтегли ваучер с избраната оферта от уеб сайта на Vuelve a Madrid. След получаването на ваучера той има максимален период от три месеца, за да направи ваучера ефективен (продължителността е променлива в зависимост от офертата). Талоните могат да се представят физически на място (отпечатано или на телефона) или в някои случаи директно на уебсайта на дадения обект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама