„Бригада нов дом” помага на самотна майка (СНИМКИ)

16:30, 03 май 18 / Любопитно 25 1226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В „Бригада Нов дом“ Мария Силвестър ще разкаже историята на млада майка, която е готова на всичко, за да осигури на децата си детството, което тя е загубила. Начело с водещата, която сбъдва мечти, бригадата на Караджов ще върне светлината в дома на Снежана и двете й деца и ще успее да им даде сигурността, която тримата никога не са имали.

Снежана е самотна майка на две деца - Беатрис (10 г.) и Божидар (7 г.), които от бебета отглежда сама. Помощ от родителите си младата жена също няма. Забременява когато е на 17 и още непълнолетна е изправена пред съдбоносния избор – да запази детето си или да напусне дома, в който се е родила. Така на бял свят идва Беатрис, с която по думите на майката „израстват заедно”. 

Следва раздяла с бащата на детето и едва навършила пълнолетие, Снежана вече е самотна майка. Съвсем скоро тя открива нов мъж в живота си и година по-късно ражда второто си дете. Новият ѝ партньор обаче има проблем с алкохола и започва да проявява агресия, което е причината взаимоотношенията им бързо да приключат. Снежана
споделя, че е имало моменти, в които се е налагало да връща старо желязо, за да спечели пари за основните нужди на децата си.

От 10 години Снежана и децата й живеят в покрайнините на столицата в малък етаж от наследствена къща, в която има кухня, спалня и хол. Старото жилище се нуждае от основен ремонт, но най-страшното от всичко е, че електрическата инсталация е изгоряла и от всички стаи светлина има единствено в хола. Другите помещения Снежана осветява с една единствена нощна лампа. Вратите в цялата къща са счупени, мебелите са стари, мазилките се ронят, а мухълът и влагата са в цялата къща.

Снежана е всеотдайна майка, но силите, времето и средствата не ѝ стигат, за да върши и мъжката работа. Все пак тя никога не се предава и успява да се справи и със силовите задачи – сама е изкъртила дъските от пода на кухнята и е изляла циментова замазка. Макар и на парчета от различни видове, Снежана е сложила чисти тапети
по стените, за да скрие дупките, сменила е сама дограмата си. 

Атмосферата, в която двете деца растат е потискаща, а усмивката и надеждата по лицето на Снежана е угаснала с времето. Тя споделя, че живее, за да бъде майката, която не е имала в своя живот.

За щастие на помощ на семейството, идва екипът на „Бригада нов дом”, който ще им даде най-големия подарък – ново начало и надежда за по-добър живот. Момчетата на Караджов ще превърнат потискащото, тъмно и рушащо се жилище в нов, уютен и цветен дом само за 5 дни. Ремонтът няма да премине без изненади, а какви ще бъдат те, зрителите ще видят от 21 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама