Принцът на циганския джаз носи горещи страсти в София

10:20, 03 май 18 / Култура 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Принцът на циганския джаз, многократния носител на „Златен тромпет“ от фестивала в Гуча, Марко Маркович, пристига с огнени страсти за общ концерт с българските си колеги от RomaNENO.

Щуро, цветно, циганско шоу, с много джаз, фламенко и етно ритъм ще се развихри на 11 май на голямата сцена на столичния клуб „Сити стейдж“.

Марко е добре познат на българската публика с изключително успешните си концерти в страната и като син на емблематичния Бобан Маркович, наричан още "царя на балканската духова музика", с когото Камен Донев редовно пълни зала „Арена Армеец“ с песни, танци и истории от балканските земи.


Аранжиментите на песните, които ще прозвучат на 11 май, са на Мишо Йосифов, а историите ще се леят с вълшебния глас на Нено Илиев, чието въздействие не може да бъде пресъздадено с думи.

В началото на октомври 2017, етно джаз проектът RomaNENO Project, беше избран да представи България на Международния арт карнавал, провел се в Пекин, по време на Златната седмица, която започва на 1 октомври, Деня за провъзгласяване на републиката и национален празник на Китайската народна република.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама