Таксиметрови шофьори протестират в Пловдив

10:10, 03 май 18 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивски таксиметрови шофьори протестират с искане за цялостна промяна на Закона за автомобилните превози и Закона за местните данъци и такси, съобщи председателят на асоциацията им Георги Ряпов.

Tой и неговите колеги са подготвили декларация и настояват за среща с транспортния министър Йвайло Московски и депутати от Парламентарната комисия по транспорта. Исканията по двата закона са в частта им за таксиметровите услуги, предаде Дарик.

По думите на Ряпов нововъведенията в норамативната уредба са ялови и не само не улесняват работата на колегите му, но и влошават положението им. Като пример той посочи, че на таксиджиите се иска удостоверение за съдимост и ако в него пише „съден“, това „развързвало“ ръцете на служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Никой няма правото да ти отнема шанса да работиш, подчерта Ряпов.

Днес по-късно в града под тепетата ще се срещнат представители на сдруженията от Пловдив, Ямбол, София, Варна, Бургас. На нея са поканени и представители на медиите. След срещата таксиджиите ще решат на коя дата да насрочат предстоящия протест.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама