Герджиков: Иванчева е действащ кмет, само съд може да я отстрани от длъжност

10:40, 03 май 18 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Казусът с оставката на и.д. кмет на "Младост" не е толкова прост, колкото изглежда на пръв поглед, коментира в Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, пред БНТ. Той обясни, че според него и.д. кмет на "Младост" Владимир Клисуров трябва да подаде оставка "пред човека, пред институцията, която го е избрала". 

Когато е станал част от екипа на г-жа Иванчева, той не е избиран от Столичния общински съвет, допълни Герджиков. "Той трябва там да подаде оставка, защото неговият работодател е г-жа Иванчева", коментира той.

Елен Герджиков обясни, че Иванчева е действащ кмет и че тя не е отстранена от длъжност от съда.

"Само българският съд може да я отстрани от длъжност със свое решение. Това не се е случило, което означава, че тя е действащ кмет и има всички правомощия. Освен това съвсем официално в официално заявление до кмета на Столична община тя уведоми, каквато е и процедурата, че излиза в отпуск - платен, и в същото уведомление посочва за свой заместник г-н Клисуров", коментира още той.

Герджиков подчерта, че в случая Клисуров или трябва да изпълнява функциите на кмет, или "да се разбере със своя работодател". Да влезе в контакт с нея, да се разберат какви са възможностите, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама