Оставиха в ареста момчето, хвърлило бомбичка по полицаи

11:15, 03 май 18 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът остави в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли бомбичка по време на вечното дерби между "Левски" и ЦСКА и рани двама служители на реда, съобщи Нова телевизия. Мотивите на съда са, че е извършил престъпление с висока обществена опасност, бил е маскиран и може да извърши друго подобно престъпление.

Исаев отрече да е направил сам бомбичката и отново се извини на пострадалата полицайка.  

Още не е ясно обаче как 25-годишният мъж се е сдобил със самоделното устройство. Пред полицаите той каза, че му е дадено от непознат за него човек. 

Веднага след инцидента бяха задържани 40 души. Исаев не беше сред тях. Той беше задържан, след като полицаите видяха записите от видеокамерите на стадиона и разпитаха свидетели.25-годишният мъж се предаде сам и призна вината си.

След инцидента на Националния стадион бяха монтирани нови камери. С тях разпознаването на лицата става по-лесно. Камерите снимат във висока резолюция и така на практика всяко лице, което е на футболен мач, е разпознаваемо. Ако отново се стигне до подобни инциденти, кадрите ще улеснят и разследващите. 

До края на август входовете на стадиона ще бъдат оборудвани и с турникети с видеокамери. Така всеки, който влезе, ще бъде заснет. Обмисля се и въвеждането на поименни билети.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама