Деца от Белоградчик ще творят с отпадъчни материали

12:40, 03 май 18 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детският комплекс в Белоградчик – Център за подкрепа и личностно развитие, ще проведе инициативата Еко Арт за шести пореден път, съобщи БНР.

Проявата започва да се реализира по повод Деня на земята, като събира децата в края на април или началото на май, за да творят с отпадъчни материали. Темата, по която ще работят участниците тази година е „Сграда от бъдещето”. 

Еко Арт е изкуство от отпадъчни материали, свързва се с екологичното мислене и грижа за околната среда. Веднъж употребен, всеки предмет носи своята уникална история, част е от случка, от нечие присъствие. Всяка частичка е доказателство за нещо, което се е случило някъде, а колажът от тези частички създава нова история. 

Провежда се под формата на състезание между отбори. 10 отбора с по 5 участници ще участват тази година. Всеки екип прави проект по зададената тема и си събира материалите, които ще използва. Възрастова граница няма и записаните до момента деца са от от І до IX клас. Два часа се дават за изработването на макет.  Задължително условие е всичко да се изработи на място, без предварителна подготовка. Жури от представители на Общината и специалисти по изобразително изкуство ще оценят работите. Най – добрите произведения ще бъдат класирани. Всички участници ще получат награди, които са осигурени от кмета на общината Борис Николов, от Общинския съвет, Детския комплекс, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, фирми и институции от града. Една от местните фирмири ще осигури и подкрепителни закуски за участниците. 

Инициативата ще започне от 15.00 часа в градинката пред Младежкия дом. Работата по създаване на макетите ще продължи до 17.00 часа, след което компетентното жури ще разгледа и оцени работите. Награждаването ще се извърши от 17.30 часа. Това събитие ежегодно е свързано с много емоции и вълнения както от страна на участниците, така и на техните родители, близки и приятели, които идват, за да ги подкрепят. Така Еко Арт се превръща в един истински празник за малки и големи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама