"Потапяне" на Вим Вендерс тръгва по кината от 4 май (СНИМКИ+ВИДЕО)

20:00, 03 май 18 / Култура 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Последният филм на Вим Вендерс "Потапяне", който режисьорът представи на София Филм Фест през март, тръгва по кината от 4 май. Актьорите Алисия Викандер и Джеймс Макавой разказват история, изпълнена с любов, воля, дълг и смелост.

"Потапяне" ни представя напълно различните светове на двамата главни персонажи – Даниел Флиндърс и Джеймс Мор. Те се срещат случайно в отдалечен хотел в Нормандия, където и двамата се подготвят за своите опасни мисии. Влюбват се почти насила, но скоро осъзнават, че са срещнали любовта на живота си.

Когато се разделят, разбираме, че Джеймс работи за Британските тайни служби и трябва да замине на мисия в Сомалия, за да издири източник, който има информация за атентатори-самоубийци в Европа. Даниел „Дани“ Флиндърс е биоматематик. Тя работи на голяма дълбочина по проект, чиято цел е да докаже теорията ѝ за произхода на живота на нашата планета.

Скоро двамата се разделят. Джеймс е взет за заложник от джихадисти и няма как да се свърже с Дани, а тя трябва да се гмурне до дъното на океана, без да знае дали Джеймс е жив.

„Заснети в изумителни детайли от Беноа Деби, крайбрежието на Нормандия, изсъхналите пясъци на Сомалия и подводните гмуркания създават кристална картина на прекрасната адаптация на Вим Вендерс. Това е една болезнена любовна история, която се сблъсква с неконтролируеми сили“, пише критикът Пиърс Хендлинг, Международен филмов фестивал Торонто.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама