Пясъчна буря отне живота на 77 души в Индия

12:16, 03 май 18 / Свят 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

77 души загинаха, а 143 са ранени в пясъчни бури, разразили се тази нощ в Северна Индия, съобщиха властите, цитирани от Франс прес, пише БТА.

Най-засегнати от стихията са щатите Утар Прадеш и Раджастан и там жертвите са съответно 46 и 31, според служители на органите за реакция при бедствия.

Повечето загинали са станали жертва на
паднали дървета и електрически стълбове или срутване на стени и покриви на сгради, които не са устояли на изключително силния вятър.

Силни гръмотевични бури, придружени с проливни дъждове, взели 72 жертви в Северна и Западна Индия. Властите се опасяват, че броят на загиналите може да се увеличи, тъй като още няма пълна информация за щетите в отдалечени райони.

Пясъчните бури, придружени с изключително силни ветрове са обичайни за летния сезон в тези части на Индия. За днес се очакват гръмотевични бури с поривисти ветрове в цяла Северна Индия, съобщи метеорологичната служба.

Комисарят на службата за справяне с бедствия Санджай Кумар каза, че разрушенията са особено силни в северния индийски град Агра, където се намира мраморният мавзолей Тадж Махал.

В сряда вечерта в Агра са загинали 36 души, а вятърът е достигнал 130 км/ч. Някои хора са били убити от мълнии, предаде Асошиейтед прес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама