И.д. кметът на "Младост" Владимир Клисуров подаде оставка

12:20, 03 май 18 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният район "Младост" ще се поеме следващата седмица от архитект Румен Русев, след като сегашният и.д. кмет Владимир Клисуров ще излезе в отпуска, докато разбере как може да се оттегли от поста.

По закон Клисуров може да бъде освободен само от кмета на района Десислава Иванчева, която обаче е в ареста по обвинения в корупция и официално е в отпуск.

Клисуров се съветва с юристи как окончателно да напусне районната администрация. Той е изпратил уведомителни писма за своята оставка до кмета на София Йорданка Фандъкова и до председателя на Столичния общинския съвет Елен Герджиков. 

"Попадам в един казус, който има два пътя. Има стопирани строежи, а трябва да се разгледа кой проект по коя процедура е и защо е спрян. В този момент ме поставят на мястото на Иванчева, като или трябва да разписвам документите, тоест да напускаме сума ти строежи, а другата алтернатива представлява дела заради неспазване на срокове", обясни Клисуров.

Той бе категоричен, че се оттегля, защото не вижда как може да спре строежите по законов начин. Уточни, че заместникът му Русев е по-компетентен и е отличен администратор и би се справил с тази задача.

"Всичко, което е подадено по законов начин, ще бъде пуснато", обеща Румен Русев.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама